Биография Литература Int. Film Service Филми
 

 

 
..:: Продуцентска къща "Интернешънъл Филм Сървис - СОФИЯ"

От 1994г. Елена Димитрова е собственик и президент на продуцентската телевизионна къща “Интернешънъл Филм Сървис - СОФИЯ”.

   От тогава произвежда и разпространява в ефирните и кабелните телевизии в България документални филми за българската история и култура. За всички заглавия “ИФС - София” притежава УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА , че има всички авторски права и може да разпространява филмовите произведения.

   
Темите на документалните филми са главно за произхода на древните българи, делото на Св.св.Кирил и Методий, два филма, посветени на пророчицата Ванга, за български църкви и манастири, нови исторически факти, природни забележителности, красотата на българската природа и т.н.

   От 2000 година “ИФС - София” произвежда филми от поредицата: ”СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ”. Застъпено е творчеството и са създадени творчески портрети както на утвърдени български художници, така и на съвсем млади творци.

   Броят на филмите е вече над 100.

 
     

ПЛАНОВЕ
Елена Димитрова подготвя поредица от документални телевизионни филми, насочени към духовността и културното наследство в България, по-конкретно към толерантността на хората по нашите земи, които изповядват различни религии.

Подготвя поредица филми по темата за кулинарния туризъм в България и в страните на Балканския полуостров. Поредицата включва срещи с красивите градове и селища на България, с туристически, природни , исторически забележителности, в съчетание с най-доброто от националната кухня.

 
Биография | Литература | International Film Service | Филми
Елена Димитрова - Всички права запазени! И ти ли искаш страница? --> кликни тук